Platan Platanus acerifolia

* Dimensiune : 
65,00 lei
- +

Platanus acerifolia este un arbore ornamental cu frunzisul cazator. Copacul apartine familiei de plante Plantanaceae. Denumirea populara a copacului este Platan. Arborele se dezvolta armonios, formeaza o coroana mare si larga cu o forma neregulata. Tulpina copacului este inalta si puternica acoperita de o scoarta subtire in nuante de gri-vernil. Suprafata scoartei are aspect de exfoliere.

Arborele are frunzele mari, cresc sub forma palmata intr-o culoare intensa de verde. Fructele cresc sub forma sferica cu aspect tepos.

Platanul se incadreaza in categoria arborilor de talie mare. Copacul are o crestere moderata, la maturitate poate atinge inaltimea de 10 metri. Arborele infloreste la sfarsitul anotimpului de primavara in luna mai. Arborele Platan iubeste lumina, creste bine doar in zonele insorite si luminoase. Copacul se adapteaza usor in mai multe tipuri de soluri. Soiul are o toleranta puternica la daunatori, si la mediile poluante.

Platanus acerifolia este un copac ornamental prin port, aspect, coroana, frunze si flori. Se planteaza in aranjamente, in gradini, parcuri si alte spatii verzi. In gradini se poate planta solitar sau in grupuri. 

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara