Liquidambar styraciflua

* Dimensiune : 
60,00 lei
- +

Liquidambar styraciflua este un arbore foios cu frunzisul cazator. Soiul face parte din familia Altingiaceae. Copacul este cunoscut sub denumirea populara de Copacul de Guma. Arborele creste cu tulpina dreapta, formeaza o coroana mare densa sub forma conica. Frunzele sunt decorative, cresc sub forma palmata intr-o culoare placuta de verde. Odata cu venirea anotimpului de toamna frunzele primesc nuante placute de rosu-portocaliu sau violet.

Fructele sunt interesante cresc sub forma sferica cu suprafata tepoasa.

Arborele de Guma este un copac de talie mijlocie-mare cu o crestere moderata. Arborele la maturitate deseori poate depasi inaltimea de 10 metri. Florile apar la inceputul anotimpului de vara in luna iunie si iulie. Arborele de Guma adora lumina, plantarea trebuie facuta doar in zonele cu semi-umbra sau in locuri luminoase si insorite. Soiul nu este pretentios fata de sol, creste cel mai bine in soluri acide, argiloase care au un drenaj bun. Copacul are o rezistenta ridicata la temperaturile scazute si la ger. Arborele nu necesita intretineri sau ingrijiri deosebite.

Liquidambar styraciflua atrage privirile prin port, aspect, coroana, frunze si fructe. Frumusetea lui naturala creeaza imagini deosebite in orice gradina, in parcuri si alte spatii verzi. In perioada de toamna efectul este remarcabil datorita frunzelor colorate. Arborele se planteaza solitar sau alienat pe langa trotuare, cladiri, bulevarde.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Vara