Fag Fagus sylvatica Purpurea Pendula

* Dimensiune : 
350,00 lei
- +

Fagus sylvatica Purpurea Pendula este un copac cu frunzisul cazator care apartine familiei de plante Fagaceae. Copacul poarta denumirea populara de Fagul Plangator Purpuriu. Aspectul sau este foarte interesant. Copacul creste cu tulpina puternica, formeaza o coroana inedita cu aspect pendular cu ramurile arcuite spre sol. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma ovala in nuante de purpuriu, bronz, argintiu.

Fagul Plangator Purpuriu este un arbore de talie mijlocie cu o crestere moderata. Soiul poate atinge inaltimea de 10 metri. Fagul se poate planta atat in zonele insorite cat si in locuri cu semi-umbra. Copacul creste bine in mai multe tipuri de soluri, prefera in general un sol bine drenat. Fagul nu necesita ingrijiri sau intretineri.

Fagus sylvatica Purpurea Pendula este un arbore ornamental prin port aspect, coroana, frunze si culoare. Soiul creeaza efecte interesante cu contraste de nuante in orice aranjament peisagistic. Se poate planta in orice tip de gradina si in parcuri.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara