Catalpa bignonioides Nana

* Dimensiune : 
420,00 lei
- +

Catalpa bignonioides Nana este un arbore foios cu frunzisul cazator care face parte din familia Bignoniaceae. Arborele este cunoscut sub denumirea de Copacul Tigareta si Copacul Fasole Indian. Soiul este originar din Sud-Estul Americii. Copacul creste cu un trunchi drept, puternic. Coroana este densa cu aspect globular. Frunzele sunt mari, cresc sub forma de inima cu o lungime de 20-30 de centimetri. Florile cresc sub forma de trompeta in nuante de alb, galbui.

Copacul Tigareta este un arbore de talie mica cu o crestere moderata. Soiul poate atinge la maturitate inaltimea de 4-5 metri. Arborele prospera cel mai bine daca se planteaza in zonele deschise si luminoase. Copacul trebuie protejat de vanturi puternice. Soiul nu este un copac sensibil si nu necesita intretineri deosebite. Coroana sa se poate tunde si modela foarte usor.

Catalpa bignonioides Nana este un arbore decorativ prin port, aspect, coroana, frunze si flori. Soiul este perfect pentru amenajarea parcurilor, a gradinilor mici si mari sau ca decor stradal. In perioada de inflorire copacul este extrem de atragator. Arborele se poate planta solitar sau alienat.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri