Cires Japonez Prunus serrulata Amanogawa

* Dimensiune : 
170,00 lei
- +

Prunus serrulata Amanogawa este un copac cu frunzele cazatoare care intra in familia Rosaceae. Copacul apartine in categoria copacilor fructiferi. Soiul este cunoscu sub denumirea de Ciresul Japonez. Copacul se dezvolta cu o coroana puternica, formeaza o coroana interesanta cu aspect columnal. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis.

In anotimpul de toamna frunzisul se coloreaza in nuante de portocaliu-rosiatic. Inflorirea este spectaculoasa, florile cresc dens in buchetele. Fiecare floare este formata din mai multe petale rozalii. Florile cresc cu aspect dublu.

Ciresul Japonez intra in categoria copacilor de talie medie. Soiul are o crestere moderata. Ciresul se poate dezvolta la o inaltime de 5-10 metri. Perioada de inflorire este spectaculoasa, primele flori se deschid in luna aprilie si infloresc pana in luna mai. Ciresul prospera bine daca se planteaza in zonele insorite. Copacul creste bine in soluri fertile care au un drenaj bun. Ciresul are o rezistenta buna la poluarea aerului si la daunatori.

Prunus serrulata Amanogawa este un copac superb perfect pentru amenajarea gradinilor, pentru decorarea parcurilor sau stradal. Frumusetea copacului este evidentata prin port, coroana, frunze si flori. In aranjamente Ciresul se planteaza solitar, alienat pe langa borduri, alei, trotuare sau cladiri.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara