Cercis canadensis

* Dimensiune : 
52,80 lei
- +

Cercis canadensis este un arbore foios originar din America de Nord. Soiul face parte din familia Fabaceae. Copacul este cunoscut sub denumirea de Arborele de Iudeea. Arborele creste cu tulpina dreapta si formeaza o coroana densa usor globulara. Frunzele cresc sub forma de inima intr-o culoare intensa de verde. Odata cu venirea anotimpului de toamna frunzele primesc nuante aprinse de galben si portocaliu. Florile sunt superbe, cresc grupate cu petalele rozalii.

Arborele de Iudeea se incadreaza in categoria arborilor de talie medie cu o crestere moderata. Soiul poate creste la inaltimea de 5-10 metri. Perioada de inflorire incepe in anotimpul de primavara inainte de infrunzire. Copacul adora lumina, plantare se va face doar in zonele insorite sau in locuri cu semi-umbra. Arborele are o rezistenta buna la poluare si la schimbarile de temperatura. Nu necesita ingrijiri sau intretineri deosebite.

Cercis canadensis este un arbore decorativ prin port, aspect, coroana, frunze si flori. In perioada de inflorire este deosebit de atragator, ornamental. Soiul este ideal pentru amenajarea gradinilor si parcurilor. Copacul se poate planta solitar sau aliniat. Ca element decorativ de accent copacul trebuie plantat solitar.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 5 - 10 metri