Liriodendron tulipifera

* Dimensiune : 
48,00 lei
- +

Liriodendron tulipifera este un arbore foios originar din America de Nord. Copacul este cunoscut sub denumirea de Arborele Lalea.

Soiul apartine familiei de plante Magnoliaceae. Copacul se dezvolta armonios, formeaza o coroana imensa, densa si compacta cu o forma neregulata. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma palmata intr-o culoare de verde intens. In toamna frunzisul ingalbeneste. Florile sunt frumoase si atragatoare, cresc cu aspect de lalea in culori si nuante de galben, galben-vernil cu o dunga portocalie.

Arborele Lalea se incadreaza in categoria arborilor de talie mare. Soiul poate atinge inaltimea de 10 metri. Copacul are o crestere moderata-usoara. Arborele infloreste spectaculos in lunile mai si iunie. Plantarea se recomanda a se amplasa doar in zonele luminoase, brazdate puternic de razele soarelui. Copacul are o rezistenta puternica la conditile grele de mediu si la poluarea aerului.

Liriodendron tulipifera se planteaza ca arbore ornamental in gradini, parcuri si alte spatii verzi. Copacul este decorativ prin port, coroana frunze si flori. In aranjamente se planteaza solitar pe langa alei, trotuare, cladiri si pe pajisti.

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Vara, Primavara