Davidia involucrata

* Dimensiune : 

Davidia involucrata este un arbore cu frunzisul cazator care face parte din familia Cornaceae. Soiul este originar din China. Copacul poarta denumirea de Arborele Pacii. Arborele se dezvolta cu tulpina puternica, dreapta. Formeaza o coroana densa cu aspect piramidal. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma ovata cu marginile dintate in nuante de verde. Florile sunt extrem de interesante, se aseamana cu frunzele, cresc in nuante de alb-gri.

Arborele Pacii este un arbore de talie mijlocie cu o crestere moderata. Soiul la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 5-10 metri. Perioada de inflorire apare in luna aprilie si mai. Copacul creste cel mai bine daca se planteaza in zonele cu semi-umbra sau in locuri luminoase. Arborele creste bine in mai multe tipuri de soluri. Copacul nu necesita intretineri sau ingrijiri deosebite.

Davidia involucrata este un arbore decorativ prin port, aspect, coroana, frunze si flori. Soiul poate fi folosit ca element decorativ in orice tip de gradina, in parcuri sau ca decor stradal. Copacul se planteaza solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara