Fag Fagus sylvatica Atropurpurea

* Dimensiune : 
49,50 lei
- +

Fagus sylvatica Atropurpurea este un arbore foios care apartine familiei de plante Fagaceae. Copacul este cunoscut sub denumirea de Fagul Rosu. Copacul se dezvolta puternic, formeaza o coroana frumoasa cu aspect pendular. Trunchiul este acoperit de o coaja colorata in nuante de gri-maroniu.

Frunzele sunt decorative, cresc sub forma ovata in nuante de rosu-caramiziu cu suprafata lucioasa. Culoarea frunzelor devine mult mai intensa in anotimpul de toamna. Fructele sunt acoperite de o coaja cu aspect spinos.

Fagus sylvatica Atropurpurea se incadreaza in categoria arborilor de talie inalta. La maturitate copacul poate sa ajunga la o inaltime de 10 metri. Fagul adora lumina, prospera cel mai bine in zonele deschise si luminoase, creste la fel de bine si in locuri cu semi-umbra. Solurile ideale sunt solurile care au un drenaj bun. Copacul are un nivel scazut de intretinere.

Fagul Rosu prin portul sau ofera frumusete prin frunze si coroana. Copacul poate fi folosit ca element decorativ de accent daca se planteaza solitar. Fagul Rosu se planteaza in gradini, parcuri si in alte spatii verzi.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : Peste 10 metri