Paulownia tomentosa

* Dimensiune : 
45,00 lei
- +

Paulownia tomentosa este un arbore foios cu frunzisul cazator care face parte din familia Paulowniaceae. Cunoscut sub denumirea de Catalpa pomul este originar din Asia, China. Copacul creste cu o tulpina puternica pe care se dezvolta o coroana densa, larga si frumoasa. Frunzele sunt palmate, cresc in nuante de verde inchis.

Florile sunt superbe fiind atractia principala decorativa a copacului. Florile cresc sub forma de trompeta in nuante de albastru-violet.

Copacul Paulownia se incadreaza in categoria arborilor de talie mijlocie cu o crestere moderata-usoara. La maturitate copacul poate atinge inaltimea de 5 metri. Inflorirea este spectaculoasa. Florile se deschid in anotimpul de primavara in luna aprilie. Soiul tolereaza mai multe tipuri de soluri, prefera in general solurile care au un drenaj bun. Arborele trebuie plantat doar in zonele deschise unde lumineaza puternic razele soarelui. Pomul are o rezistenta foarte buna la poluarea aerului si la daunatori.

Paulownia tomentosa este un copac ornamental prin port, aspect, coroana, frunze si flori. Se planteaza in aranjamente de gradini, in parcuri sau peluze. In aranjamente se planteaza solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri