Corcodus Rosu Prunus cerasifera Nigra

* Dimensiune : 
135,00 lei
- +

Prunus cerasifera Nigra este un copac cu frunzele cazatoare care apartine in categoria pomilor fructiferi. Soiul face parte din familia Rosaceae. Cunoscut sub denumirea de Corcodusul Rosu, copacul este extrem de ornamental. Copacul creste cu tulpina puternica, formeaza o coroana decorativa cu frunzisul dens. Frunzele cresc sub forma ovala in nuante placute de rosu-purpuriu.

Florile sunt albe-rozalii usor parfumate.

Corcodusul Rosu se incadreaza in categoria arborilor de talie mica cu o crestere moderata-usoara. La maturitate copacul poate sa se dezvolte la o inaltime de 3-5 metri. Inflorirea este superba, primele flori apar in luna aprilie. Corcodusul prospera cel mai bine daca se planteaza in zonele insorite, luminate puternic de razele soarelui. Copacul se dezvolta bine in soluri fertile care au un drenaj bun. Corcodusul are o rezistenta buna la daunatori si la poluarea aerului.

Prunus cerasifera Nigra se planteaza ca a arbore decorativ in gradini, parcuri sau alte aranjamente peisagistice. Arborele ofera frumusete prin aspect, port, coroana, frunze si flori. Corcodusul se planteaza solitar sau alienat. Este un element decorativ perfect pentru gradinile mici.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara