Plop Populus nigra Italica

* Dimensiune : 
45,00 lei
- +

Populus nigra Italica este un arbore cu frunzele cazatoare. Soiul apartine familiei de plante Saliaceae. Copacul se dezvolta cu un trunchi puternic, drept acoperit de o scoarta colorata in nuante de maroniu-gri. Copacul formeaza o coroana columnara, densa, inalta.

Frunzele sunt interesante, cresc sub forma deltoida intr-o culoare de verde inchis cu suprafata lucioasa. Florile sunt de tip matisori, sunt colorate in nuante de rosu-visiniu.

Plopul Negru Italian este un copac de talie mare cu o crestere moderata-usoara. Copacul poate atinge inaltimea de 10 metri. Plopul adora lumina si zonele deschise, plantarea trebuie facuta doar in zonele insorite si luminate puternic de razele soarelui. Copacul creste bine in soluri fertile, bogate care au un drenaj bun. Soiul are o rezistenta buna la poluare si la schimbarile de temperatura.

Plopul Negru Italian este cultivat ca arbore ornamental pentru gradini, parcuri si pentru decorarea stradala si a soselelor. Soiul se planteaza solitar sau alienat. Copacul ofera frumusete prin port, aspect, coroana si frunze.

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri