Frasin Fraxinus ornus Mecsek

* Dimensiune : 
300,00 lei
- +

Fraxinus ornus Mecsek este un arbore foios cu frunzisul cazator care face parte din familia Oleaceae. Copacul poarta denumirea populara de Frasinul Globular. Arborele creste cu tulpina dreapta puternica acoperita de o scoarta gri-maronie. Coroana este superba, cresc sub forma globulara, compacta. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma ovata in nuante de verde, in anotimpul de toamna ele devin maro-violet, galben-portocaliu. Florile cresc in nuante de galben-alb sunt usor parfumate.

Frasinul Globular se incadreaza in categoria arborilor de talie mijlocie cu o crestere moderata-usoara. Frasinul prefera lumina, plantarea trebuie facuta in zonele insorite sau in locuri cu semi-umbra. Copacul prospera bine in soluri profunde si bine drenate. Soiul are o rezistenta buna la poluare si la schimbarile de temperatura.

Fraxinus ornus Mecsek este un arbore ornamental prin port, aspect, coroana, frunze si culoare. Creeaza peisaje demne de admirat in orice aranjament peisagistic. Soiul se poate planta in gradini, parcuri sau stradal. In aranjamente se planteaza solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 5 - 10 metri