Laburnum watereri Vossii

* Dimensiune : 
60,00 lei
- +

Laburnum watereri Vossii este un arbore foios care apartine familiei de plante Fabaceae. Copacul poarta denumirea populara de Salcamul Galben. Este un arbore originar din Asia si Europa. Salcamul se dezvolta puternic in pamant, formeaza o coroana frumoasa cu o forma neregulata. Frunzele de Salcam cresc sub forma trifoliada intr-o culoare intensa de verde. Florile sunt parfumate, cresc in ciorchine in culori intense de galben.

Salcamul Galben se incadreaza in categoria arborilor de talie mica. Salcamul are o crestere moderata-usoara. La maturitate copacul se dezvolta la o inaltime de 3-5 metri. Salcamul are perioada de inflorire in lunile mai si iunie. Copacul prospera cel mai bine daca se planteaza in zonele cu semi-umbra sau in locuri insorite, luminoase. Soiul nu este pretentios fata de sol, prefera in general un sol bine drenat cu o umiditate medie. Copacul are un grad scazut de intretinere.

Laburnum watereri Vossii este un arbore decorativ potrivit pentru amenajarea gradinilor, parcurilor si spatiile urbane, stradal. Frumusetea lui atrage privirile prin port, coroana, frunze si flori. In perioada de inflorire florile sunt vizitate de multe albine si fluturi. In aranjamente copacul se planteaza pe langa alei, cladiri, ronduri, ziduri sau garduri. Salcamul se poate antrena pe langa pergole.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Vara, Primavara