Parrotia persica

* Dimensiune : 
26,00 lei
- +

Parrotia persica este un arbore cu frunzisul cazator care apartine familiei de plante Hamamelidaceae. Copacul se dezvolta puternic cu o coroana densa si larga. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala-alungita intr-o culoare de verde inchis cu suprafata lucioasa. Odata cu venirea anotimpului de toamna frunzisul primeste noi culori aprinse de portocaliu-galben. Florile sunt rosii, cresc grupate pe ramuri.

Arborele de Fier Persan este un copac de talie mijlocie cu o crestere moderata. Soiul poate sa se dezvolte la o inaltime de 5-10 metri. Florile impodobesc coroana in anotimpul de primavara in luna martie. Copacul se recomanda a se amplasa doar in zonele luminoase si insorite. Arborele prospera bine in soluri acide, bine drenate care au o umiditate medie. Copacul nu necesita intretinere. Soiul este rezistent la poluarea aerului.

Parrotia persica ofera frumusete prin naturalete, port, coroana, frunze si flori. Copacul se planteaza ca arbore ornamental pentru gradini, parcuri, stradal sau pentru alte spatii verzi. In zilele calduroase de vara este placut sa te adapostesti sub coroana densa a copacului. In aranjamente arborele se planteaza solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara