Elaeagnus angustifolia

* Dimensiune : 
66,00 lei
- +

Elaeagnus angustifolia este un arbore foios cu frunzisul cazator care apartine familiei de plante Elaeagnaceae. Copacul poarta denumirea populara de Salcioara si Salcia Mirositoare. Copacul creste cu o tulpina puternica. Coroana este larga cu forma neregulata. Frunzele cresc sub forma liniara in nuante de verde aprins. Pe partea inferioara frunzele sunt gri-argintiu. Florile sunt albe, usor parfumate. Fructele cresc sub forma ovala acoperite de un invelis in nuante de argintiu-alb.

Salcioara se incadreaza in categoria arborilor de talie mijlocie. Salcioara are o crestere moderata. Inaltimile la care poate sa ajunga sunt de 5-10 metri. Perioada de inflorire incepe in luna iunie si infloreste pana in luna iulie. Plantarea trebuie facuta doar in zonele insorite sau in locuri cu semi-umbra. Salcioara se adapteaza foarte usor in orice tip de sol. Copacul nu necesita intretineri.

Elaeagnus angustifolia ofera decor gradinilor prin port aspect, frunze si flori. Copacul poate fi utilizat ca element decorativ in gradini, parcuri si alte spatii verzii. Se planteaza solitar.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Vara