Artar Acer ginnala

* Dimensiune : 
85,00 lei
- +

Acer ginnala este un arbore cu frunzisul cazator care apartine familiei Sapindaceae. Arborele este cunoscut sub denumirea de Artarul Siberian. Copacul creste cu o tulpina puternica acoperita cu o scoarta subtire in nuante de gri-maroniu. Frunzele au o forma decorativa, cresc sub forma palmat-lombata in nuante de verde. In anotimpul de toamna frunzisul devine galben-portocaliu aprins.

Artarul Siberian se incadreaza in categoria arborilor de talie medie. Soiul poate sa se dezvolte la o inaltime de 5-10 metri. Artarul prospera bine in locurile luminoase si insorite, plantarea se poate face si in locurile cu semi-umbra. Arborele nu este pretentios fata de sol. Artarul are o rezistenta remarcabila la seceta, la temperaturile scazute si la poluarea aerului. Copacul nu necesita ingrijiri deosebite.

Acer ginnala este un arbore decorativ prin port, coroana si frunze. Soiul este ideal pentru amenajarea parcurilor si a gradinilor. Artarul se poate planta si stradal sau pe bulevarde. Soiul este folosit in arta bonsaiului. In anotimpul de toamna Artarul creeaza contraste superbe pline de culori calde.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 5 - 10 metri