Artar Acer platanoides Drummondii

* Dimensiune : 
220,00 lei
- +

Acer platanoides Drummondii este un arbore cu frunzisul cazator care apartine familiei de plante Sapindaceae. Copacul poarta denumirea de Artarul Arlechin. Arborele se dezvolta cu o tulpina puternica. Formeaza o coroana densa, larga, bogata, impodobita cu frunze decorative. Coroana creste sub forma globulara. Frunzele sunt pestrite, cresc sub forma palmata. Modelul frunzelor este colorat in culori inchise si deschise de verde.

Artarul Arlechin apartine grupei de arbori cu talia mare. La maturitate soiul se poate dezvolta la o inaltime de 10 metri. Copacul are o crestere moderata-usoara. Plantarea trebuie facuta doar in zonele si locurile care sunt puternic luminate de razele soarelui, arborele creste la fel de bine si in zonele cu semi-umbra. Artarul nu este pretentios fata de sol. Soiul are o rezistenta ridicata la poluarea aerului. Copacul nu are nevoie de ingrijiri si intretineri speciale.

Acer platanoides Drummondii este un copac decorativ prin port, aspect, coroana, frunze si culoare. Artarul creeaza imagini pline de contraste in orice tip de gradina. Se planteaza si in parcuri. In aranjamente artarul se poate planta solitar sau in grupuri.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : Peste 10 metri