Artar Acer platanoides Globosum

* Dimensiune : 
290,00 lei
- +

Acer platanoides Globosum este un arbore foios care apartine familiei de plante Sapindaceae. Artarul creste cu o tulpina dreapta, puternica acoperita cu o coaja subtire intr-o nuanta de maro-gri. Formeaza o coroana superba care creste sub forma globulara. Soiul este originar din Europa. Frunzele sunt mari, cresc sub forma palmata formate din 5 lombi. In anotimpul de toamna frunzisul devine galben, portocaliu, rosiatic.

Aratrul Globular se incadreaza in categoria arborilor de talie mijlocie. Soiul poate atinge la maturitate inaltimea de 5 metri. Copacul are o crestere moderata-lenta. Artarul prefera lumina, prospera cel mai bine daca se planteaza in zonele insorite, deschise. Copacul creste la fel de bine si in locurile cu semi-umbra. Artarul infloreste in anotimpul de primavara in luna aprilie. Soiul tolereaza bine mai multe tipuri de soluri. Artarul este rezistent la temperaturile scazute si la poluarea aerului.

Acer platanoides Globosum este un copac decorativ prin port, aspect, coroana si frunzis. Soiul se poate utiliza la aranjamentele de gradini, in parcuri sau stradal. Artarul se planteaza solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 3 - 5 metri