Castan Aesculus carnea Briottii

* Dimensiune : 
93,50 lei
- +

Aesculus carnea Briottii este un arbore foios cu frunzisul cazator. Castanul rosu face parte din familia Sapindaceae. Copacul creste cu o tulpina puternica. Castanul se dezvolta cu o coroana imensa, densa sub forma piramidala. Frunzele cresc sub forma palmat-compusa intr-o culoare intensa de verde cu suprafata lucioasa. Florile cresc sub forma de ciorchine intr-o culoare de roz aprins. Fructele de castan sunt de marime mijlocie, cresc sub forma sferica acoperite de o coaja tare cu aspect tepos.

Castanul Rosu Briottii face parte din categoria arborilor de talie mare. Cresterea castanului este lenta-moderata. Soiul poate sa se dezvolte la o inaltime de pana la 10 metri. Castanul infloreste in anotimpul de primavara in luna mai. Copacul prospera bine atat in zonele insorite, cat si in locuri cu semi-umbra. Soiul prefera solurile fertile cu un drenaj bun. Castanul nu este sensibil la poluarea aerului. Copacul nu necesita intretineri deosebite.

Aesculus carnea Briottii isi dezvaluie frumusetea prin port, corona, frunze si flori. Soiul este perfect pentru amenajarea parcurilor si a gradinilor mari. Castanul se planteaza solitar sau in grupuri. Coroana densa ofera umbra in zilele toride si caniculare ale verii.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara