Castan Aesculus hippocastanum

* Dimensiune : 
82,50 lei
- +

Aesculus hippocastanum este un arbore foios care apartine familiei de plante Sapindaceae. Copacul poarta denumirea de Castanul Salbatic. Arborele creste inalt cu o tulpina puternica. Castanul formeaza o coroana imensa, larga si densa. Frunzele de castan sunt mari, cresc sub forma palmata-compusa in nuante de verde inchis. Florile sunt albe-rozalii, cresc grupate cu aspect de lumanari.

Fructele se numesc castane, cresc sub forma sferica acoperite de o coaja groasa tepoasa. Inauntrul capsulei fructul este acoperit de o pielita maronie cu suprafata luciosa si cu o pata albicioasa pe o parte.

Castanul Salbatic se incadreaza in categoria arborilor de talie mare. Soiul se poate dezvolta la o inaltime considerabila de pana la 10 metri. Castanul infloreste primavara, in luna mai. Copacul prospera cel mai bine daca se planteaza in zonele deschise si insorite, puternic luminate de razele soarelui. Castanul nu este pretentios fata de sol, creste cel mai bine in soluri cu un drenaj bun. Arborele nu necesita intretineri sau ingrijiri deosebite sau periodice.

Aesculus hippocastanum este un arbore puternic si falnic, decorativ prin port, aspect, coroana, frunze, flori si fructe. Castanul este un copac perfect pentru amenajarea spatilor mari, pentru parcuri, gradini si alte decoruri peisagistice. In perioada de inflorire coroana este frumos decorativa.

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara