Castan Comestibil Castanea sativa

* Dimensiune : 
75,00 lei
- +

Castanea sativa este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Fagaceae. Denumit si Castanul Comestibil, copacul se dezvolta puternic cu o coroana larga si densa. Frunzele cresc sub forma lanceolata cu marginile dintate in nuante de verde cu suprafata lucioasa. Florile sunt lungi, cresc sub forma de lumanari pline de polen ce au un miros puternic.

Fructele se numesc castane, cresc sub forma sferica acoperite cu o capsula tepoasa. Castanele sunt acoperite de o pielita lucioasa maronie.

Castanul Comestibil este un copac de talie mare cu o crestere moderata-lenta. La maturitate Castanul poate depasi inaltimea de 10 metri. Arborele infloreste la sfarsitul anotimpului de primavara in luna mai si iunie. Castanul adora lumina, copacul trebuie pozitionat doar in zonele luminoase. Castanul are o durata lunga de viata. Arborele nu este pretentios fata de sol. Copacul nu necesita intretineri sau ingrijiri deosebite.

Castanea sativa este un copac falnic, atragator prin port, coroana, frunze si fructe. Castanul se poate planta in gradinile mari, pe pajisti, in parcuri sau alte spatii verzii intinse. Fructele sunt comestibile.

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri
Anotimp inflorire : Vara, Primavara