Mesteacan Betula pendula Youngii

* Dimensiune : 
95,00 lei
- +

Betula pendula Youngii este un arbore foios care apartine familiei de plante Betulaceae. Cunoscut sub denumirea de Mesteacanul Pletos, copacul se dezvolta cu o tulpina puternica ce este imbracata intr-o coaja in nuante de gri. Coroana interesanta are aspect pendular cu ramurile usor curbate spre sol. Frunzele cresc sub forma ovala-ascutita cu marginile usor dintate in nuante de verde crud cu suprafata lucioasa. Florile sunt de tip matisori.

Mesteacanul Pletos este un copac de talie mijlocie cu o crestere moderata. La maturitate Mesteacanul poate atinge inaltimile de 5-10 metri. Perioada de inflorire incepe in anotimpul de primavara. Copacul prospera bine in zonele insorite si luminoase sau in locuri cu semi-umbra. Soiul nu este pretentios fata de sol. Mesteacanul are o rezistenta mare la temperaturile scazute, inghet si ger. Copacul nu necesita intretineri.

Betula pendula Youngii este un copac decorativ prin port, aspect, coroana si frunze. Arborele se poate utiliza ca element decorativ pentru amenajarea gradinilor, pentru amenajarea parcurilor si decorarea strazilor si a bulevardelor.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 5 - 10 metri