Mesteacan Betula pendula

* Dimensiune : 
75,00 lei
- +

Betula pendula este un arbore foios care apartine familiei de plante Betulaceae. Arborele este cunoscut sub denumirea de Mesteacan. Copacul creste cu trunchiul drept, puternic acoperit de o coaja subtire alba,gri. Coroana copacului creste cu aspect pendular cu o forma neregulata. Frunzele cresc sub forma ovata cu marginile usor zimtate in nuante de verde cu aspect lucios. Florile de Mesteacan sunt de tip matisori.

Mesteacanul este un copac de talie medie cu o crestere moderata. Mesteacanul poate sa ajunga la o inaltime de 10 metri. Arborele prospera cel mai bine daca se planteaza in zonele deschise si luminoase sau in locuri cu semi-umbra. Mesteacanul se adapteaza foarte usor in orice tip de sol. Soiul este rezistent la temperaturile scazute si la ger.

Betula pendula este un arbore decorativ prin port, aspect, corona si frunze. Mesteacanul se poate utiliza ca element decorativ in parcuri, gradini, pe spatii intinse sau alte aranjamente peisagistice. Arborele se planteaza solitar sau in grupuri.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : Peste 10 metri