Trandafir urcator Harlekin

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
27,50 lei
- +

Rosa Harlekin este un soi de trandafir urcator care face parte din familia Rosaceae. Soiul face flori minunate si formeaza tufe foioase cu tulpinile spinoase. Frunzele sunt de tip penat, cresc in culori inchise de verde cu suprafata lucioasa. Florile sunt mari, deschise formate din petale fine. Marginea petalelor este conturata cu nuante de ciclam iar spre interiorul florii, culoarea este mult mai deschisa spre alb. Florile trandafirului au aspect dublu.

Harlekin are o crestere viguroasa, soiul se poate intinde pana la 3 metri daca are suport. Trandafirul infloreste puternic, primele flori se deschid in luna iunie si altele noi apar continuu pana la sfarsitul lunii septembrie. Soiul este o planta iubitoare de lumina astfel creste mult mai bine daca se planteaza in zonele insorite. Solurile pe care le prefera sunt solurile cele fertile cu un drenaj bun. Trandafirul nu este deosebit de sensibil la boli sau la daunatori.

Trandafirul Harlekin este foarte decorativ prin flori si are nevoie de sustinere pentru a se dezvolta armonios. Antrenat pe spaliere, foisoare, grilaje sau pe ziduri creeaza tablouri pline de culori in orice tip de aranjament.

Amplasare : Soare
Anotimp inflorire : Vara, Toamna