Catina Tamarix tetrandra

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Tamarix tetrandra este un arbust decorativ ce poarta denumirea populara de Catina Rosie. Soiul se incadreaza in familia Tamaricaeae si formeaza un copac mic cu ramurile arcuite. In perioada de inflorire arbustul isi dezvaluie din plin frumusetea. Frunzele sunt mici, au forma aciculara, subtire iar florile mici in nuante rozalii impodobesc din plin fiecare ramura.

Catina Rosie se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie cu o crestere moderata-usoara. Inaltimea maxima la care ajunge la maturitate este de 300 de centimetri. Perioada de inflorire este specatculoasa. Florile apar in luna aprilie si tin pana la sfarsitul lunii mai. Soiul nu este pretentios fata de lumina, creste bine in zonele insorite si in locuri cu semi-umbra. Rezista bine la poluarea aerului si la temperaturile scazute, nu necesita ingrijiri.

Tamarix tetrandra este un arbust decorativ pentru gradina dar este ideal si pentru amenajarea parcurilor si gradinilor mici. Plantat solitar in gradina devine un element de accent. Arbustul se poate planta in grupuri sau ca gard viu.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Primavara