Kerria japonica Pleniflora

* Dimensiune : 

Kerria japonica Pleniflora cunoscut sub denumirea de Trandafir Domnesc este un arbust deosebit de atractiv care formeaza tufisuri imense cu ramurile lungi si usor arcuite. Ramurile ofera un aspect pendular arbustului. Frunzele sunt simple si cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis. Florile cresc cu aspect batut in nuante aprinse de galben.

Trandafirul Domnesc se incadreaza in categoria arbustilor de talie medie carel la maturitate poate ajunge la o inaltime de 200 centimetri. Are perioada de inflorire la sfarsitul anotimpului de primavara in lunile mai si iunie. Soiul trebuie amplasat in zone cu semi-umbra sau in locuri insorite. Arbustul prospera bine in soluri cu un drenaj bun, cu o umiditate medie. Nu necesita intretineri deosebite si tolereaza poluarea.

Kerria japonica Pleniflora ofera frumusete si decoruri inedite prin aspect si flori. Plantat pe ziduri creeaza imagini deosebit de atractive. Soiul se poate planta in gradinile mici si mari sau in parcuri. Arbustul poate masca ziduri si garduri.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara