Ploaie de Aur Forsythia intermedia Goldzauber

* Dimensiune : 
19,50 lei
- +

Forsythia intermedia Goldzauber este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Oleaceae si creeaza tufisuri bogate, dense. Este foarte apreciat in Romania unde este cunoscut si sub denumirea populare "Ploaie de aur". Ramurile sunt lungi, arcuite iarla inceputul primaverii florile impodobesc puternic suprafata ramurilor, ele cresc grupate in nuante aprinse de galben. Frunzele cresc sub forma ovala in nuante de verde inchis, dupa caderea florilor.

Forsythia Goldzauber este un arbust de talie mijlocie cu o crestere moderata. Soiul la maturitate poate sa se dezvolte pana la o inaltime cuprinsa intre 150-200 de centimetri. Arbustul infloreste abundent in anotimpul de primavara, in luna martie. Soiul creste bine in zonele insorite sau in locuri cu semi-umbra. Nu este pretentios fata de sol dar le prefera in general pe cele cu un drenaj bun. Nu necesita intretineri sau ingrijiri si suporta foarte bine taierea ramurilor inflorite.

Forsythia intermedia Goldzauber este un arbust decorativ prin port, frunze si mai ales flori. Deoarece infloreste timpuriu, da culoare gradinilor din primele saptamani de primavara, inainte ca majoritatea celorlalte plante sa infloreasca. Arbustul se poate utiliza ca element decorativ in orice tip de gradina dar este un soi ideal si pentru decorarea parcurilor. Se planteaza solitar sau in grupuri sau ca si gard viu.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Primavara