Iasomie Jasminum nudiflorum

* Dimensiune : 
19,80 lei
- +

Jasminum nudiflorum este un arbust decorativ de gradina a carui denumire populara este Iasomia de Iarna. Soiul creste sub forma de tufis bogat in ramuri lungi care creeaza un aspect pendular, curgator. Frunzele cresc sub forma plamata in culori de verde inchis iar florile sunt mici si galbene, formate din 6 petale.

Iasomia de Iarna este un arbust de talie medie care creste si se dezvolta cu usurinta la o inaltime de 150-200 de centimetri. Perioada de inflorire a soiului este lunga, primele flori apar in luna noiembrie. Infloreste pana spre sfarsitul lunii februarie. Soiul nu este pretentios fata de lumina se poate planta atata in locuri insorite cat si in zone cu semi-umbra. Arbustul prospera bine in soluri bine drenate cu o umiditate medie. Soiul nu prezinta sensibilitate la boli sau la daunatori.

Iasomia de Iarna ofera frumusete prin port, aspect, frunzis si flori. Soiul este ideal pentru a amenaja gradinile si parcurile oferindu-le culoare in sezonul rece. Iasomia se planteaza solitar pe langa cladiri, pe ziduri sau in ronduri. Soiul poate fi antrenat sa se dezvolte pe grilaje sau spaliere.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Toamna