Perovskia atriplicifolia Blue Spire

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
25,00 lei
- +

Perovskia atriplicifolia Blue Spire este un arbust decorativ, foios cu frunzele aromatice care face parte din familia Lamiaceae. Denumirea populara este Salvia Ruseasca. Formeaza tufisuri dense si ramificate, frunzele sunt profund divizate in nuante de verde-gri iar florile sunt mici, albastre si cresc dens pe varful tulpinilor.

Salvia Ruseasca se incadreaza in categoria arbustilor de talie mica. Soiul are o crestere usoara iar inaltimile la care ajunge la maturitate sunt cuprinse intre 30-50 de centimetri. Salvia iubeste lumina astfel creste cel mai bine daca se planteaza in zone insorite, luminoase. Are o perioada lunga de inflorire, primele flori apar in luna iunie si continua sa infloreasca pana in septembrie. Salvia creste bine chiar si in soluri sarace dar cu un drenaj bun. Are o rezistenta buna la poluare, la seceta si la daunatori.

Perovskia atriplicifolia Blue Spire este un arbust decorativ prin port, frunze si flori. Arbustul este ideal pentru gardinile in stil Cottage, si cele informale. Salvia ruseasca arata bine daca se planteaza in frontiere, borduri sau in ronduri in aranjamente mixte.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 30 - 50 cm
Anotimp inflorire : Toamna, Vara