Hamammelis intermedia

* Dimensiune : 
48,00 lei
- +

Hamammelis intermedia este un arbust decorativ originar din Japonia. Soiul face parte din familia Hamamelidaceae si se dezvolta sub forma unui mic copac. Soiul se ramifica puternic si are ramurile puternice. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis. Frunzisul devine mult mai colorat in anotimpul de toamna cand primeste nuante de portocaliu aprins, galben.

Florile se deschid inainte de infrunzire. Acestea cresc dens pe ramuri in nuante galbene. Arbustul infloreste foarte devreme in anotimpul de primavara cand inca zapada mai este prezenta in anii in care aceasta persista mai mult.

Hamammelis intermedia se incadreaza in categoria arbustilor de talie medie spre mare iar la maturitate soiul creste pana la o inaltime de 150-200 de centimeri. Arbustul infloreste spre sfarsitul anotimpului de iarna si inceputul anotimpului de primavara uneori chiar in ianuarie in iernile mai blanzi, in general insa in februarie si martie. Arbustul prospera in zonele cu semi-umbra sau in locuri insorite, luminoase. Prefera solurile acide cu o umiditate medie si cu un drenaj bun. Arbustul nu necesita intretineri speciale si este rezistent la poluarea aerului fiind perfect pentru gradini si parcuri in zone urbane.

Hamammelis intermedia este un arbust decorativ prin port, aspect, frunze si flori. Soiul este un element decorativ perfect pentru aranjamente peisagistice de gradini si in parcuri, in special la inceputul primaverii. Daca se planteaza solitar este un element de accent remarcabil. In aranjamente se poate amplasa pe langa cladiri, ziduri sau in combinatie cu alti arbusti si plante decorative.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Primavara