Spiraea x vanhouttei

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Spiraea x vanhouttei sau Cununita este un arbust decorativ de gradina care creeaza imagini impresionate prin aspectul sau. Arbustul formeaza tufisuri bogate, compacte. Frunzele sunt mici, cresc in nuante de verde inchis iar florile sunt mici, albe si cresc in buchetele cu aspect batut. In perioada de inflorire arbustul este puternic impodobit.

Cununita este un arbust decorativ de talie medie cu o crestere moderata. Soiul poate atinge inaltimea de 2 metri. Primele flori incep sa impodobeasca arbustul in luna mai si infloreste pana la sfarsitul lunii iunie. Cununita se dezvolta armonios in zonele luminose brazdate de razele soarelui, creste la fel de bine si in locuri cu semi-umbra. Arbustul are nevoie de soluri bogate, fertile, nisipoase cu un drenaj bun. Cununita nu necesita intretineri sau ingrijiri deosebite. Soiul tolereaza poluare si schimbarile de temperatura.

Spiraea x vanhouttei este un soi ideal pentru decorarea gradinilor. Se utilizeaza si in aranjamente de parcuri sau stradale. Soiul ofera decoruri minunate prin port, aspect, frunze si flori. Cununita se planteaza pe langa garduri, trotuare, ziduri. Este un soi bun pentru garduri vii.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Vara, Primavara