Liliac Syringa meyeri Palibin

* Dimensiune : 
25,00 lei
- +

Syringa meyeri Palibin este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Oleaceae si poarta denumirea populara de Liliac Pitic. Creste dens si ramificat, poate creste chiar si sub forma de mic copac. Frunzele sunt simple, ovale in culori de verde inchis iar florile sunt mici, parfumate si cresc sub forma de buchete in nuante de violet.

Liliacul Pitic se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie. Liliacul are o crestere moderata. Soiul poate atinge inaltimea de 150 de centimetri la maturitate. Florile infloresc in lunile mai si iunie. Liliacul creste cel mai bine daca se planteaza in zone cu semi-umbra dar soiul se poate planta si in locuri insorite. Arbustul nu este pretentios fata de sol, tolereaza mai multe tipuri dar le prefera pe cele acide, bogate, cu un drenaj bun. Liliacul are o rezistenta buna la poluare si la perioadele de seceta.

Syringa meyeri Palibin este un arbust ornamental pentru gradinile mici si mari. Soiul se planteaza si in parcuri sau stradal. Frumuseta lui atrage atentia prin port, frunze si flori. Liliacul se planteaza solitar, aliniat sau in aranjamente mixte.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara