Spiraea billardii Triumphans

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Spiraea billardii Triumphans este un arbust decorativ cu frunzisul cazator care mai este cunoscut cu denumirea Cununita. La maturitate formeaza tufisuri dense, bogate cu ramuri arcuite. Frunzele sunt simple si au forma ovala-lanceolata avand marginea usor dintata. Inflorescenta este foarte frumoasa, creste dens, cu aspect pufos pe varful tulpinilor in nuante rozalii si visinii.

Cununita Billardii este un arbust de talie mijlocie cu o crestere moderata-usoara. Inaltimea la care ajunge la maturitate este de 150-200 de centimetri. Soiul infloreste in prima luna din vara, in iunie. Se dezvolta armonios in locurile deschise, luminoase dar plantarea se poate face si in locuri partial umbrite. Arbustul prefera solurile fertile, bogate cu un drenaj bun, are o rezistenta ridicata la schimbarile de temperaturi si la poluare.

Spiraea billardii Triumphans este un arbust decorativ de gradina apreciat datorita aspectului si a florilor sale interesante. In gradini Cununita se planteaza ca arbust solitar pe langa ziduri, cladiri sau pe langa copaci. Ofera imagini minunate si in aranjamentele decorative mixte.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Vara