Kolkwitzia amabilis

* Dimensiune : 
19,50 lei
- +

Kolkwitzia amabilis este un arbust decorativ de gradina cu origini Asiatice, din China. Soiul face parte din familia Caprifoliaceae si formeaza tufe imense, inalte. Ramurile sunt lungi usor arcuite iar funzele sunt simple si cresc sub forma ovala in nuante de verde inchis. Florile au aspect de clopotei, infloresc in nuante de roz cu alb.

Kolkwitzia este un arbust de talie mare cu o crestere moderata care creste si se dezvolta la o inaltime de 300 de centimetri. Locurile ideale in care trebuie plantat sunt in cele cu semi-umbra si in zone insorite. Soiul creste bine in soluri fertile, bine drenate cu o umiditate medie. Arbustul nu prezinta sensibilitate la boli sau la daunatori.

Kolkwitzia amabilis este un arbust decorativ cultivat pentru frumusetea si aspectul sau interesant. Soiul este un element decorativ perfect pentru decorarea gradinilor si a parcurilor. Se pot crea decoruri interesante si in alte aranjamente peisagistice. In perioada de inflorire arbustul creaza imagini demne de admirat. Soiul se planteaza solitar pe langa cladiri, ziduri, garduri sau in ronduri.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Primavara