Salcam Laburnum anagyroides

* Dimensiune : 
60,00 lei
- +

Laburnum anagyroides este un arbust decorativ originar din Europa. Soiul face parte din familia Fabaceae si poarta denumirea populara de Salcam Galben. Acesta creste sub forma de tufis inalt dens in ramuri iar frunzele cresc sub forma trifoliata intr-o culoare de verde inchis. Florile impodobesc puternic suprafata arbustului in perioada de inflorire in nuante de galben stralucitor si cresc in ciorchine mari.

Salcamul Galben este un arbust cu o crestere moderata. Soiul se incadreaza in categoria arbustilor de talie mare care la maturitate poate creste la o inaltime de 10 metri. Florile cresc din abundenta in lunile mai si iunie. Salcamul adora lumina naturala, plantarea trebuie facuta doar in zone insorite. Creste bine in mai multe tipuri de sol si are o rezistenta remarcabila la poluare si la ger.

Laburnum anagyroides este cultivat ca arbust decorativ pentru amenajarea gradinilor si parcurilor. Soiul ofera frumusete prin port, frunze si flori. Salcamul Galben poate fi antrenat sa creasca pe spaliere sau pergole iar in gradini se planteaza solitar sau in grupuri.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara, Vara