Spirea nipponica Hallward Silver

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Spirea nipponica Hallward Silver este un arbust decorativ de gradina cu frunzisul cazator care poarta denumirea de Cununita Alba. Arbustul formeaza tufisuri imense, bogate in frunzis

Frunzele cresc sub forma ovala cu aspect pestrit in combinatii de culori cu verde inchis si verde deschis iar florile sunt albe si cresc sub forma de buchetele, batute.

Cununita Alba se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie. Soiul are o crestere moderata. La maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 50-100 de centimetri. In perioada de inflorire arbustul creaza spectacole minunate. Primele flori apar la inceputul lunii iunie si infloresc pana la sfarsitul lunii iulie. Arbustul prefera zonele insorite, luminoase dar creste la fel de bine si in zonele cu semi-umbra. Soiul nu este pretentios fata de sol, prospera in cele fertile cu un drenaj bun. Cununita are o rezistenta deosebita la poluarea aerului si la daunatori.

Spirea nipponica Hallward Silver este un arbust decorativ deosebit perfect pentru decorarea gradinilor mici si mari sau ca decor stradal si pentru parcuri. Soiul atrage privirile datorita aspectului spectaculos in perioade de inflorire. In gradini se poate planta pe langa borduri, garduri, cladiri si ziduri. 

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Vara