Magnolia Soulangeana Alexandrina

* Dimensiune : 
150,00 lei
- +

Magnolia soulangeana Alexandrina este un arbore decorativ cu frunzele cazatoare care face parte din familia Magnoliaceae. Se dezvolta sub forma de arbust sau copac si creste cu o coroana ramificata, mare. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis. Florile parfumate cresc cu aspect de cupa cu petalele in nuante rozalii si interiorul deschis spre alb.

Magnolia Alexandrina se incadreaza in categoria arborilor de talie mica spre medie. Soiul are o crestere moderata-lenta si se dezvolta la o inaltime de 3-5 metri. In anotimpul de primavara Magnolia devine puternic impodobita cu flori care se deschid in luna mai. Locurile in care prospera cel mai bine in gradina sunt zonele luminoase dar creste bine si in locuri cu semi-umbra. Magnolia prefera solurile bogate, fertile, umede dar cu un drenaj bun. Arborele este rezistent la poluare si la daunatori si nu necesita intretineri sau ingrijiri speciale.

Magnolia Alexandrina ofera decoruri inedite prin port, frunze si flori. Magnolia este cultivata la scara larga ca si copac decorativ pentru parcuri sau stradal. Soiul se imbina perfect in orice tip de gradina, se poate planta solitar ca element de accent.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara