Cytisus praecox Albus

* Dimensiune : 
19,50 lei
- +

Cytisus praecox Albus este un arbust decorativ impresionant care face parte din familia Papilionaceelor si este cunoscut popular si sub denumirea de Matura. Arbustul creeaza tufisuri bogate si dense. Ramurile sunt lungi si arcuite iar frunzele mici au forme ovale in culori de verde inchis. In perioada de inflorire arbustul radiaza de frumusete. Florile impodobesc toate suprafata ramurilor, ele sunt albe, asemanatoare cu Gura Leului.

Matura Albus este un soi de talie mijlocie cu o crestere moderata-usoara. La maturitate soiul se dezvolta la o inaltime de 100-150 de centimetri. Arbustul prospera cel mai bine daca se planteaza in locuri cu semi-umbra sau in zone luminoase, insorite. Soiul tolereaza mai multe tipuri de soluri, dar le prefera in general pe cele cu un drenaj bun si o umiditate medie. Arbustul nu prezinta sensibilitate la boli sau la daunatori si nu necesita intretineri.

Cytisus praecox Albus este un arbust decorativ de gradina care ofera frumusete prin aspect, port, frunze si in special flori. Cu ajutorul lui se pot crea imagini inedite in orice tip de gradina. Arbustul este ideal pentru amenajarea parcurilor iar in gradini se poate planta pe langa cladiri, ziduri sau in aranjamente mixte cu alte plante.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara