Cytisus praecox Allgold

* Dimensiune : 
18,90 lei
- +

Cytisus praecox Allgold este un arbust decorativ cu frunzisul cazator. Soiul, cunoscut popular ca "Matura" face parte din familia Papilionaceae si formeaza tufe bogate, largi si dense. Ramurile sunt lungi, arcuite iar frunzele sunt simple si cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis. In perioada de inflorire arbustul este puternic impodobit cu flori care sunt mici si cresc in nuante de galben stralucitor.

Matura Allgold creste cu usurinta la o inaltime cuprinsa intre 100-150 de centimetri astfel arbustul face parte din categoria celor de talie mijlocie cu cresterea usoara spre moderata. Perioada de inflorire apare in anotimpul de primavara. Soiul prospera bine in zone cu semi-umbra sau in locuri luminoase, insorite. Arbustul prefera soluri nisipoase, acide, cu un drenaj bun si are o rezistenta ridicata la poluare si la daunatori.

Cytisus praecox Allgold este un arbust decorativ de gradina a carui frumusete este reflectata prin port si flori. Soiul este ideal ca decor pentru amenajarea gradinilor mari sau mici. Plantat in gradinile in stil englezesc sau rustic va creea imagini naturale interesante. Se poate planta solitar sau in aranjamente mixte.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara