Gutui Japonez Chaenomeles superba Crimson and Gold

* Dimensiune : 
19,50 lei
- +

Chaenomeles superba Crimson and Gold este un arbust decoartiv care face parte din familia Rosaceae. Soiul mai este denumit si Gutui Japonez. Arbustul creste cu ramurile puternic ramificate, impodobite cu frunze care sunt simple si cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis. In perioada de inflorire gutuiul devine extrem de atragator datorita florilor care cresc din abundenta sub forma de cupa in nuante intense de rosu.

Gutuiul Japonez se incadreaza in categoria arbustilor de talie mica, inaltimile pana la care poate ajunge la maturitate fiind cuprinse intre 100-150 de centimetri. Florile impodobesc puternic ramurile in anotimpul de primavara in lunile aprilie si mai. Gutuiul prospera in zonele luminoase si creste la fel de bine daca se planteaza in zone cu semi-umbra. Arbustul nu este pretentios fata de sol, creste bine in cele care au un drenaj bun. Gutuiul Japonez nu necesita ingrijiri deosebite si are o rezistenta sporita la daunatori.

Chaenomeles superba Crimson and Gold creeaza imagini decorative prin port, frunze si florile foarte frumoase cu petale rosu-aprins si centrul galben-auriu. Soiul este ideal pentru amenajarea gradinilor mici si a celor in stil oriental dar este potrivit si ca arbust decorativ pentru parcuri si spatii verzi publice. Se poate planta solitar sau in ghivece mari, perfecte pentru amenajarea balcoanelor si a teraselor. Gutuiul Japonez creeaza de asemenea garduri vii pline de culori.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara