Gutui Japonez Chaenomeles superba Pink Lady

* Dimensiune : 
19,80 lei
- +

Chaenomeles superba Pink Lady este un arbust decorativ care face parte din familia Rosaceae. Arbustul se dezvolta si se ramifica puternic. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala in culori inchise de verde cu aspect semi-lucios iar florile sunt deschise si cresc in nuante de roz aprins. In perioada de inflorire acestea cresc abundent pe fiecare ramura.

Gutuiul Japonez Pink Lady se incadreaza in categoria arbustilor de talie mica. Creste si se dezvolta cu usurinta la o inaltime cuprinsa intre 100-150 de centimetri. Gutuiul infloreste in anotimpul de primavara, primele flori se deschid in luna martie si continua sa infloreasca pana in. Soiul prospera cel mai bine daca se planteaza in locuri cu semi-umbra sau in zone insorite brazdate de multa lumina. Arbustul nu este pretentios fata de sol, prefera in general soluri bine drenate, are o rezistenta ridicata la ger si la perioadele de seceta.

Chaenomeles superba Pink Lady este un arbust decorativ prin port, aspect, frunze si mai ales flori. Acestea sunt gingase si frumos colorate in nuante de roz. Este cultivat ca decor pentru amenajarea parcurilor, gradinilor dar si pentru alte aranjamente peisagistice. In gradini gutuiul se poate planta solitar sau in aranjamente mixte dar poate fi folosit si pentru crearea de garduri vii colorate.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara