Liliac Syringa vulgaris Andenken and Ludvig Spaeth

* Dimensiune : 
41,80 lei
- +

Syringa vulgaris Andenken and Ludvig Spaeth este un arbust decorativ cu frunzisul cazator care face parte din familia Oleaceae. Este un soi de Liliac care formeaza un arbust imens, ramificat ce poate creste si sub forma de copac. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovata in culori de verde inchis. Florile sunt placut parfumate, formeaza ciorchini imense in nuante de violet aprins.

Liliacul Andenken and Ludvig Spaeth face parte din categoria arbustilor de talie mare. Inaltimea maxima ce o poate atinge acest soi este de 5 metri. Liliacul are o crestere moderata si infloreste din abundenta in luna mai si iunie. Arbustul adora lumina naturala, plantarea se va face doar in zone insorite. Prospera bine in soluri fertile, usor acide cu un drenaj bun. Soiul are o rezistenta buna la temperaturile scazute si la poluare.

Syringa vulgaris Andenken and Ludvig Spaeth creeaza imagini deosebite in perioada de inflorire. Liliacul se planteaza la scara mare in tara noastra si este ideal ca element decorativ pentru gradini sau parcuri. Florile de Liliac se folosesc ca flori de vaza, pentru aranjamente decorative, florale si pentru buchete.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara