Liliac Syringa vulgaris Charles Joly

* Dimensiune : 
33,00 lei
- +

Syringa vulgaris Charles Joly este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Oleaceae. Liliacul creste dens cu ramurile ramificate, impodobite cu frunze. Arbustul se poate dezvolta si sub forma de copac. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis iar florile sunt mici, cu aspect batut si cu un miros parfumat, placut. Cresc sub forma de ciorchine in nuante de violet inchis.

Liliacul Charles Joly se incadreaza in categoria arbustilor de talie mare si poate atinge inaltimea de 5 metri, are o crestere moderata. In perioada de inflorire arbustul devine foarte atragator. Florile se deschid in luna mai si infloresc pana la jumatatea lunii iunie. Arbustul prospera cel mai bine daca se planteaza in locuri luminoase, insorite. Tolereaza mai multe tipuri de soluri dar le prefera in general pe cele bogate si fertile cu un drenaj bun. Arbustul rezista foarte bine la poluarea aerului si la modificarile de temperatura, nu necesita intretineri sau ingrijiri.

Syringa vulgaris Charles Joly este un arbust decorativ de gradina perfect pentru amenajarea stradala sau ca decor pentru parcuri. Liliacul se planteaza pe langa cladiri, ziduri, garduri sau in ronduri. Florile de Liliac se folosesc in aranjamentele florale, la realizarea de buchete sau ca flori pentru vaza.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara