Liliac Syringa vulgaris Katherine Havemayer

* Dimensiune : 
33,00 lei
- +

Syringa vulgaris Katherine Havemayer este un arbust ornamental cu flori. Soiul poarta denumirea populara de Liliac si se incadreaza in familia Oleaceae. Formeaza un arbust imens cu multe ramuri ce poate creste si sub forma de copac. Frunzele cresc sub forma ovala cu aspect de inima intr-o culoare de verde inchis iar florile au aspect batut si cresc in nuante de violet deschis. Parfumul florilor de Liliac este minunat, acestea fiind o atractie pentru fluturi si albine.

Liliacul Katherine Havemayer este un arbust de talie mare cu o crestere moderata care ajunge la o inltime cuprinsa intre 3-5 metri. In perioada de inflorire arbustul este extrem de atragator datorita infloririi abundente, florile incep sa se deschida in luna mai. Liliacul adora lumina, plantarea se recomanda a se realiza in zonele expuse cat mai mult la soare. Arbustul nu este pretentios fata de sol, creste bine in cele organice, bogate si fertile cu un drenaj bun. Soiul are o rezistenta buna la poluare si la daunatori, nu are nevoie de intretineri si suporta bine taierea.

Syringa vulgaris Katherine Havemayer este un arbust decorativ ideal pentru amenajarea gradinilor si parcurilor. Se poate folosi ca element de accent in gradina daca se planteaza solitar. Soiul se planteaza pe langa cladiri, ziduri, garduri sau pe pajisti.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara