Liliac Syringa vulgaris Primrose

* Dimensiune : 
42,00 lei
- +

Syringa vulgaris Primrose este un arbust decorativ cu flori a carui denumire populara Liliac. Face parte din familia Oleaceae si se dezvolta puternic cu ramurile ramificate. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala cu aspect de inima intr-o culoare de verde inchis iar florile sunt mici, parfumate si cresc in nuante de crem, formand buchete imense cu aspect conic.

Liliacul Primrose se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie cu o crestere moderata care la maturitate ajunge la o inaltime maxima de 300 de centimetri. Perioada de inflorire este spectaculoasa, primele flori se deschid in mai si infloresc pana la jumatatea luniii iunie. Arbustul adora zonele deschise brazdate de multa lumina naturala. Tolereaza mai multe tipuri de soluri dar creste cel mai bine in soluri fertile cu un drenaj bun. Are o rezistenta buna la poluare si la temperaturile scazute, nu necesita intretineri si suporta foarte bine tunderea.

Syringa vulgaris Primrose este un arbust decorativ de gradina a carui frumusete este reflectata prin port, frunzis si flori. Liliacul se planteaza solitar sau in grupuri pe langa cladiri, ziduri, in ronduri si pajisti. Florile de Liliac se utilizeaza in aranjamente decorative florale pentru diferite ocazii, pentru buchete si ca flori pentru vaza.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara