Liliac Syringa vulgaris Sensation

* Dimensiune : 
45,00 lei
- +

Syringa vulgaris Sensation este un arbust decorativ cu flori. Este un soi remarcabil care face parte din familia Oleaceae. Liliacul se dezvolta puternic cu ramurile ramificate. Frunzele sunt simple de marime mijlocie, cresc sub forma ovala cu aspect de inima intr-o culoare de verde inchis.

Florile sunt deosebite de celelate soiuri, cresc dens in buchete mari sub forma conica. Fiecare floare are nuante de violet-visiniu cu marginile petalelor conturate cu alb. Liliacul infloreste cu flori parfumate.

Liliacul Sensation se incadreaza in categoria arbustilor de talie mare si poate ajunge la maturitate la inaltimea maxima de 5 metri. In perioada de inflorire arbustul devine deosebit de ornamental. Primele flori se deschid in luna mai. Arbustul trebuie amplasat doar in zone insorite, deschise. Liliacul creste bine in soluri bogate cu un drenaj bun, are o toleranta buna la daunatori si la poluarea, suporta foarte bine tunderea.

Syringa vulgaris Sensation creeaza imagini inedite prin port, frunze si flori. Lilacul se planteaza in gradini si in parcuri. Arbustul se poate folosi ca element de accent daca se planteaza solitar pe langa case, cladiri sau in ronduri. Florile de Liliac se pot utiliza in aranjamente florale si ca flori pentru vaza.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara, Vara