Alun Decorativ Corylus maxima Purpurea

* Dimensiune : 
60,00 lei
- +

Corylus maxima Purpurea este un arbust decorativ cu frunzisul cazator. Soiul face parte din familia Betulaceae si poarta denumirea populara de Alun Rosu. Creste dens formand un tufis mare bogat in frunze. Frunzele cresc sub forma deltoida in nuante de rosu-purpuriu, verde-purpuriu. Florile sunt roz, alungite iar fructele se aseamna cu alunele de padure.

Alunul Rosu se incadreaza in categoria arbustilor de talie mica spre medie. Cresterea este medie si arbustul se dezvolta pana la o inaltime de 150-200 de centimetri. Incepe sa infloreasca in luna martie. Plantarea trebuie facuta in zonele cu semi-umbra sau in locuri insorite. Soiul nu este pretentios fata de pamantul in care se afla dar prefera in general un sol bine drenat cu umiditate medie. Are o rezistenta ridicata la ger si la temperaturile scazute fiind ideal pentru zone alpine unde alti arbusti sunt sensibili.

Corylus maxima Purpurea este un arbust decorativ de gradina. Frumusetea lu naturala se poate observa prin port, frunzis si culoare. Alunul se imbina perfect cu orice decor si este un soi ideal pentru toate tipurile de gradini. Poate fi utilizat si la amenajarea parcurilor sau a altor spatii verzi. In combinatii cu alte plante creaza contraste placute de culori.

Amplasare : Umbra, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Primavara