Eucalipt Eucalyptus gunnii

* Dimensiune : 

Eucalyptus gunnii este un arbust decorativ cu frunzisul vesnic verde care poarta si denumirea de Eucalipt Talisman. Soiul face parte din familia Myrtaceae iar fiecare ramura este frumos impodobita cu frunze care sunt mici si cresc sub forma ovata in nuante de albastru-vernil. Soiul isi pastreaza culoarea pe tot parcursul anului. Florile sunt mici si cresc in nuante de alb, galben sau rosu.

Eucaliptul Talisman Alpin se dezvolta foarte repede, avand o crestere foarte usoara. Este un arbust de talie marie a carui inaltime la maturitate poate depasi 10 metri. Soiul iubeste lumina, locurile ideale pentru plantare fiind in zonele insorite. Arbustul creste bine in solurile usor acide cu un drenaj bun. Nu are nevoie de ingrijiri deosebite si este un soi rezistent la daunatori si la poluarea aerului.

Eucalyptus gunnii este un arbust decorativ prin port, frunzis si culoare. Aspectul sau interesant creaza decoruri minunate in aranjamentele de gradini si in parcuri. Este un soi arhitectural. Poate fi crescut si in ghivece mari.

Amplasare : Soare
Creste pana la : Peste 10 metri