Cornus alba Sibirica Variegata

* Dimensiune : 
25,00 lei
- +

Cornus alba 'Sibirica Variegata' este un arbust cu frunzele cazatoare  care face parte din familia Cornaceae. Arbustul este cunoscut popular si sub denumirea de Corn. Creste dens formand tufisuri mari decorative. Ramurile sunt in nuante rosiatice care contrasteaza superb cu albul zapezii dupa caderea frunzelor.

Frunzisul impodobeste puternic ramurile. Fiecare frunza creste sub forma ovata si are aspect deosebit de interesant, pestrit in nuante de verde inchis cu pete albe. Florile sunt mici si albe formate din 4 petale. Pe ramuri florile cresc in buchetele.

Cornul Sibrica Variegata face parte din categoria arbustilor de talie mijlocie cu o crestere medie spre usoara. Perioada de inflorire incepe din luna mai si tine pana la sfarsitul lunii iunie. Creste foarte bine in locuri cu semi-umbra dar si in zone insorite. Arbustul nu are nevoie de ingrijiri deosebite so tolereaza bine poluarea aerului din zonele aglomerate.

Cornus alba Sibirica Variegata este un arbust decorativ prin frunze si port. Soiul este ideal pentru amenajarea gardinilor mici sau mari. Se pot crea decoruri minunate si in parcuri sau alte aranjamente peisagistice. In gardini arbustul poate fi plantat solitar sau in grupuri. In combinatii cu alte plante creeaza contraste interesante de culori.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara